2000-talet

Ständig plusstatistik

Det här är ett decennium där vi har plusstatistik samtliga säsonger utom en, ändå är det ingen direkt framgångsrik period för Huddinge IF. En rad mittplaceringar i Division 3 Östra Svealand bryts när vi degraderas 2004, lagom till ännu en serieomläggning. Seriesegern i Division 4 ger oss tillbaka platsen i Division 3 Östra Svealand men eftersom seriepyramiden spetsas till betyder det endast att vi stannar kvar på femte nivån. Därefter följer tre säsonger som avslutas med kval till högre division, två gånger med små marginaler emot oss, innan det blir en nedslående tredjeplats 2009. Nysatsning utlovas inför 2010-talet och klubbens hundraårsjubileum!

2000 Tränare Roger Franzén och Thomas Nyberg

Laget som Roger Franzén byggde under 1999 är i det närmaste intakt inför återkomsten till division 3.
"Men i år är spelarna ett år äldre och har mer erfarenhet. Ett klart plus," hävdar Franzén inför seriepremiären. "Målet är att etablera oss i trean, vi ska spela positiv fotboll och anfalla."
Dessutom bibehåller vi brottningsträningen under uppbyggnadsfasen. Det var ett lyckat drag under 1999 och ger bra utdelning även när det nya årtusendet gryr.

Vi inleder med premiärseger, 2-0, hemma mot FoC Farsta men förlorar borta mot Stureby SK i nästa omgång. Tre oavgjorda i rad ser oss hamna i obehaglig närhet av kvalstrecket, precis före Stureby som fortfarande efter fem omgångar endast gjort ett mål, det som gav dom segern mot oss.

Segrar mot bottenlagen Enhörna IF och Garda BK tar oss upp på fjärde plats, dock en bra bit efter topplagen. Bortaförluster mot Essinge/Vasalund FK och Enebybergs IF skickar ner oss i närheten av kvalstrecket igen. 13 poäng av 15 möjliga i de följande fem matcherna är välkommet, inte minst med tanke på att det inkluderar dubbelmöte med serieledande Nyköpings BIS som vi håller nollan mot i två matcher. Resten av säsongen tillbringar vi i ett behagligt vacuum långt ifrån serieseger och kvalplats men också på betryggande avstånd från alla nedflyttningshot. En positiv come-back i den högre serien.

2001 Tränare Mikael Persson och Mikael Rosenberg

Vi är seriens totalt sett målgladaste lag, 58 gjorda mål och 51 insläppta ger ett snitt på ganska exakt fem mål per match. Ändå spelar vi tio oavgjorda matcher, klart flest i hela serien. Det visar sig bli ett bekymmer mot slutet.

Under vårhalvan förlorar vi inte en match, fyra vinster och sju oavgjorda placerar oss ändå fem poäng efter serieledande Gustavsbergs IF. Tre gånger tappar vi ledning efter paus och får nöja oss med en poäng. Vi avslutar med tre 3-3-matcher i rad innan sommarvilan.

Höstpremiären förlorar vi borta mot nedflyttningshotade Hargs BK. Det är den första av sex förluster vi springer på under andra delen av året. Med tre oavgjorda, bland annat 5-5 mot Ängby IF efter ledning 5-1 i paus (Martin Lorentzson äkta hat-trick på 17 minuter), och endast en seger på tio matcher tappar vi mark i tabellen. FC Jazzmen är seriens klart sämsta lag, förlorar 16 av 22 matcher men vi klarar inte av att vinna mot dom, det blir oavgjort i båda mötena. I 19e omgången krävs det ett hat-trick av Joakim Silverplatz och ett straffmål av Kenny Callenmark för att rädda 4-4 på Ulriksdals IP efter underläge 2-4 i paus.

Inför sista omgången riskerar vi nedflyttningskval, seger mot mittenlaget Sundbybergs IK krävs för att vara på säkra sidan. Ett straffmål i 38e minuten, Kenny Callenmark på nytt lyckosam från elva meter, gör att nervknutarna släpper lite. Efter paus stävar vi fram till en 6-1-seger, pålitlige målskytten Ola Andersson sätter både tvåan och trean, och vi klarar oss kvar tack vare vår fina målskillnad.

2002 Tränare Mikael Persson och Mikael Rosenberg

Denna säsong tillbringar vi i seriens mittskikt. Vi är tidigt bortkopplade från toppstriden men kan inte helt bortse från risken att dras in i nedflyttningsstriden, tre lag åker ur direkt och niondelaget tvingas till kvalspel.

Vi avslutar vårsäsongen med sex matcher utan förlust (tre vinster och tre oavgjorda), inleder sedan höstsejouren med åtta matcher utan seger (tre förluster och fem oavgjorda). Vinster mot bottenlagen Katrineholms SK och BK Sport från Eskilstuna räcker för att hålla undan från lagen under strecket och säsongen avslutas med två svidande 1-4-förluster.

Ola Andersson är vår bäste målskytt med nio seriemål. I hemmamatchen mot Älvsjö AIK 23e juni ombesörjer han kvitteringen till 2-2 i sista matchminuten. Han får efterföljare senare under säsongen. Jonas Packalén gör 3-3 i sista minuten mot Sundbybergs IK 11e augusti och bara tre dagar senare kniper vi en pinne efter lika sen kvitteringsboll borta mot Arameisk-Syrianska, Marcus Hellmark målskytt. I slutändan tre viktiga poäng som räddar oss undan ett nervigt nedflyttningskval.

2003 Tränare Roberth Johansson (Björknesjö)

Vårsäsongen är bedrövlig, vi befinner oss i kampen kring nedflyttningsstrecket redan från början. Vi tappar flera poäng mot slutet, bland annat mot Hammarby TFF. Erkan Zengin gör deras första mål, Haris Laitinen två efter paus, segermålet i 86e, två minuter efter vår kvittering till 2-2.

Efter tio omgångar ligger vi på tionde plats och har dubbelmöte mot serietrean Bagarmossen BK att se fram emot. Vi blixtrar till med 3-0 hemma i slutet av juni och inleder augusti med 2-1 i returen borta. Det blir starten på en fin svit, fem segrar och en oavgjord. Vår bortaseger (1-0) mot serieledande Enskede IK visar sig bli deras enda förlust under hela säsongen. Noterbart är att vi även klarade 2-2 efter underläge 0-2 i vårens hemmamatch mot seriesuveränerna.

Klättringen i tabellen för oss två poäng från andraplatsen som berättigar till kval till division 2. Men mot serietvåan Älvsjö AIK tar det stopp, förlust med 1-3 borta och vi rasar från fjärde till sjunde plats i en tät tabell. Efter tre vinster i svit och 11-1 i mål utmanar vi Älvsjö på nytt om andraplatsen. När vi manglar bottenlaget Gustavsbergs IF med 5-0 gör Ola Andersson fyra av målen. Med två omgångar kvar har både vi och Älvsjö 34 poäng, de har fem mål tillgodo.

I näst sista omgången gör Robert Laul två mål efter paus för Arameisk-Syrianska, Mathias Linder reducerar i 80e men ett självmål tre minuter senare betyder 1-3 och rullgardinen ner. Vi avrundar med 1-1 mot Spånga IS och får nöja oss med femteplatsen.

2004 Tränare Mats Lundholm delat ansvar med Rolf Eriksson, från juni Håkan Andersson

Klubben satsar på ett nytt dubbelkommando när vi 1/11 2003 presenterar duon Mats Lundholm och Rolf Eriksson som har delat ansvar för träning och matchning. Dessutom tillsättes en övergripande herransvarig, något som klubben saknat sedan Peter Blomqvist lämnade posten som sportchef 1997. Valet faller på Peter Kelly som får en tuff första säsong.

Vi inleder med tre oavgjorda följt av seger mot Älvsjö AIK i fjärde matchen. I nästa omgång leder vi med 1-0 mot Arameiska-Syrianska när mindre än 20 minuter återstår. De gör två raska mål, vinner med 2-1. Där vänder säsongen. Tre förluster senare, och vi ligger näst sist i tabellen.

Mats Lundholm kliver av sitt uppdrag. I samband med det får Rolf Eriksson också gå. In kommer Håkan Andersson som får en tuff introduktion, 1-5 i baken mot Hammarby TFF på kanalplan i sin första match. Men han skakar om laget och det ger utdelning.

Segrar mot Gröndals IK (3-1) och Värmdö IF (4-3, Mathias Linder avgör i 83e) ger lite hopp innan sommarvilan. Hösten börjar däremot illa, efter mållöst i hemmareturen mot Värmdö rasar vi ner från åttonde till sista plats när fyra matcher inbringar noll poäng och 4-13 i mål. Ett hat-trick av Anders Matsers bidrar starkt till 5-3-segern mot Haningealliansen hemma 29e augusti. Vi tar en ny 5-3-seger i nästa hemmamatch, mot Älvsjö AIK och vi har allt i egna händer med tre omgångar kvar.

Sistalaget Enhörna IF räknas som avsågade på 14 poäng, vi har 19, precis som Älvsjö och Älta IF. Närmast ovanför kvalstrecket Eskilstuna Södra FF (20 poäng) och IFK Eskilstuna (23). Vi möter de sistnämnda borta i 20e omgången, ligger på för en kvittering när de lyckas sätta 1-3 i slutminuten. Vi svarar direkt med 2-3 genom Patrik Larsson men hinner inte med en kvittering.

Eftersom Älvsjö vinner och Älta tar en poäng ligger vi näst sist men har både Älta och Enhörna kvar. Sista hemmamatchen, mot Älta, slutar i besvikelse efter 1-2. Nedflyttningen är ett faktum. Ett HIF utan någon som helst motivation avslutar med storförlust (3-9) mot Enhörna, vi åker ur med dunder och brak.

2005 Tränare Håkan Andersson

Nystart i Division 4 Stockholm Södra och en väckarklocka direkt, 2-4 i premiären borta mot FoC Farsta. Fem klara segrar i följd tar oss upp i tabelltopp innan vi springer på en riktig propp, 1-4 borta mot tredjeplacerade Bagarmossen Kärrtorp BK. FoC Farsta övertar serieledningen tillfälligt, vi återtar den men tappar den sedan raskt till BK BK som passerar på bättre målskillnad.

Toppstriden är tuff, även Konyaspor KIF och Mälarhöjdens IK försöker blanda sig i men de mäktar inte med att hålla vår takt. En 2-0-viktoria i derbyt mot Stuvsta IF på Källbrink 7e augusti tar oss upp i serieledning igen. Av de åtta återstående matcherna vinner vi - åtta!

Vi bygger en svit på 14 förlustfria matcher efter debaclet mot BK BK i slutet av maj. Ändå har inte skakat av oss FoC Farsta, de ligger bara en poäng efter och vi möts i ren seriefinal på Källbrink i sista omgången. Där är det inget snack om saken, segersiffrorna skrivs till 4-1. Efter 35-5 på de avslutande matcherna är vi tillbaka i trean.

2006 Tränare Håkan Andersson

Återkomsten inleds med 2-5 borta mot Tyresö FF efter att vår 2-1-ledning förvandlats till 2-3 på tre minuter före paus och sedan följer 2-4 i 47e. Vi repar oss till hemmapremiären mot IFK Visby, 6-1 efter hat-trick från Jonah Mukada. Vi tar en poäng mot Konyaspor KIF och Haris Kulenovic nickar i sista minuten in 3-3 hemma mot Katrineholms SK för ännu en poäng.

Sedan går det brant utför. Fyra förluster, 3-17 i mål, och vi är plötsligt, och mindre lustigt, sist i tabellen. Nu väntar två viktiga matcher mot bottenkonkurrenterna IK Viljan och Reymersholms IK. Christian Clemente stänger bortamatchen mot Viljan med sitt 2-0-mål i 89e och av bara farten manglar vi Reymers med 6-0, sex olika målskyttar. Serietvåan Värmbols FC blir vårt nästa offer på Källbrink, segern skrivs till klara 5-2 efter hat-trick av Clemente och två mål av Johan Sarsten.

Returen borta i höstpremiären blir en helt annan historia, de tar revansch, gör matchens enda mål i slutminuten och seglar sedermera ifrån i tabelltoppen, är klara seriesegrare redan efter 20e omgången.

Med tio matcher kvar ligger vi på kvalplats, nia i tabellen. Resan uppåt börjar borta mot Värmdö IF, Clemente gör två mål men det är Patrik Larsson som avgör med sitt 3-2-mål i 84e. Ytterligare tre segrar tar oss upp till tredjeplatsen när det vankas derby på Västeräng. Segeltorps "stjärngäng" gjorde 5-1 på oss i maj, nu ska det bli revansch!

Vi har 1-0 efter första, ökar till 3-0 på fem minuter efter paus, "Torpet" hämtar upp till 3-2, Sarsten gör 4-2 i 63e. En straff betyder 4-3 i 67e och innan matchen är över har vi tappat till förlust, 4-5.

Det är tätt, tätt i tabellen, endast fem poäng skiljer mellan andra och nionde lag. När vi demolerar FoC Farsta med 5-1 i nästa omgång betyder det att vi hoppar från femte till andra plats. De två följande matcherna inbringar endast en poäng och vi är tillbaka på femte plats. Nu skiljer det fem poäng mellan andra och tionde lag!

Vi avfärdar bottenlaget IFK Visby med 4-0, ligger trea inför sista omgången, en poäng bakom Värmdö IF på kvalplatsen. Det blir en riktig rysare! Värmdö har till synes trygga 2-0 hemma mot Katrineholms SK med kvarten kvar men tappar till 2-2. Samtidigt släpper vi in en sen 2-2-kvittering hemma mot Tyresö FF, som kämpar för att slippa nedflyttningskval. Två minuter in på tilläggstid avgör Bosko Panovic, vi tar kvalplatsen uppåt medan Tyresö - med 15 plusmål! - tvingas kvala för att hänga kvar, misslyckas och åker ur.

Vi ställs mot Strömtorps IK i kvalet, avgör på nytt i 92a, Jonah Mukada gör 2-1 i hemmamötet. I bortamatchen, i ösregn på knappt spelbar plan, har vi spelet, bränner målchanser när de går fram till en tvåmålsledning efter bland annat en cykelspark av Ulf "mål-Otto" Ottosson. 0-3-målet en knapp kvart efter paus ger oss dödsstöten.

2007 Tränare Håkan Andersson

Målsättningen är självklart uppflyttning och vi lutar oss mot en stark centrallinje bestående av mittbacken Haris Kulenovic, lagkaptenen Johannes Svensson på mittfältet och avslutaren Johan Sarsten. Längst bak är Mikael Woll en ung, talangfull men ojämn målvakt.

Vi börjar starkt, håller nollan i de inledande fyra matcherna, två vinster och två oavgjorda, bland annat mot Panellinios IF som ändå plockar fler poäng än vad vi gör. När dom misslyckas med att vinna gör vi sammaledes. I 20e omgången har vi sista möjligheten att krympa deras försprång på fem poäng men de säkrar seriesegern efter 2-1 mot oss på Vårbergs IP.

Som uppvärmning inför kvalet till division 2 kvaddar vi serietrean IK Tellus med 6-2 i sista omgången, Sarstens två mål ger honom segern i seriens skytteliga, 20 mål totalt.

Vi börjar hemma mot Örebro SK Ungdom. Vi är bästa tvåa i division 3 med 47 poäng i serien, våra motståndare näst bästa tvåa med 46 pinnar. Hur skulle det vara med lite seedning, kanske? De tar en tidig ledning, vi vänder till 2-1 före paus, Jonah Mukadas mål i 36e blir matchens sista. I returen i Örebro tre dagar senare svarar vi för en underbar vändning. Efter 0-1 i första kör vi över dom efter paus, går upp till 4-1. Slutresultat 4-2 efter en sen reducering.

Avgörande kvalmatcher mot Hammarby TFF väntar. Det är totalt sex kvalmatcher i omgången och de två "bästa" förlorarna får också plats i division 2 efter ett par vakanser. Sarsten och Svensson gör var sitt mål i första kvarten, Sarsten har sedan friläge men lyckas inte näta. Vår tränare Håkan Andersson berättar att Hammarby IFs huvudtränare Tony Gustavsson satt på läktaren under första, gick i paus in i HTFFs omklädningsrum och tog över coachningen resten av matchen. Det resulterar i att de når 2-2.

Returen på Kanalplan en vecka senare blir en tillknäppt historia. Keivan Moussavi prickar ribban i andra men HTFF klarar sig undan med blotta förskräckelsen, hänger kvar tack vare bortamålsregeln.
När slutsignalen går på Kanalplan har vi också en plats i division 2 som "näst bästa förlorare". Samtidigt, i Lomma, går matchen mellan GoIF Nike och IFK Klagshamn in på övertid. Det står 0-0, gästande Klagshamn, som vann hemma med 2-0, börjar skjuta champagnekorkar och fira sin uppflyttning, bryr sig inte speciellt mycket över att de får en hörna emot sig. På den hörnan gör Nike mål. På det målet hänger de kvar, stjäl platsen för oss. Segern räknas som trepoängare och vi får ju bara ihop två efter två oavgjorda.
"Det värsta jag upplevt under hela mitt liv inom fotbollen," erkänner Håkan Andersson.

2008 Tränare Håkan Andersson

Vårt främsta anfallsvapen, Johan Sarsten, slutar för att satsa på jobb och familj. Baboucarr Sohna gör vad han kan för att saknaden ska bli så liten som möjligt, gör 15 mål i serien. Vi är i serietopp efter nio omgångar men springer på en mina hemma mot bottenlaget BK Saturnus från Tyresö, ett lag med mest äldre f d stjärnspelare. Kai Eskelinen spelar libero som om han aldrig gjort annat och det blir 1-3 på Källbrink. Vi tappar serieledningen till Värmdö IF.

Tre segrar i följd betyder återtagen topplats. Noterbart är att vi spelar med tio man (Haris Kulenovic utvisad) sista 20 borta mot Vagnhärads IF och vänder 1-2 till 3-2, Baboucarr gör båda målen.

Viktig hemmamatch mot serietvåan Värmdö 24/8. Den förlorar vi med 0-1 och tappar på nytt serieledningen. I omgången därpå spelar vi 0-0 borta mot tabelltrean Spårvägens FF, missar därmed chansen att återta ledningen när även Värmdö kryssar, 2-2, mot nedflyttningshotade IK Tellus.

Johan Sarsten övertalas att göra come-back, hoppar in efter paus borta mot IK Viljan i 20e omgången, nätar efter fyra minuter, gör sedan ett till när vi går fram till en 3-0-seger. Han finns inte med mot Tellus i nästa sista omgången då vårt hopp om direktplatsen försvinner, det blir 1-5 på Aspuddens IP. Med FoC Farsta och Spårvägen flåsande i nacken har vi inte råd med några misstag i sista omgången. Mål av Umit Altunkaynak och Jonas Viksten ser till att vi vänder ett tidigt 0-1-underläge till seger 2-1. Dags för kval för tredje året i rad.

På nytt finner vi oss i tidigt underläge när gästande Karlstad BK går till pausvila med 1-0-ledning. Håkan Andersson byter in Sarsten till början av andra. När Simon Senci prickar in en straff i 62a betyder det att vi vänt till 3-1, vilket blir slutresultatet. Returmötet i Karlstad kontrollerar vi, leder både med 1-0 och 2-1 efter mål av Haris Kulenovic och Baboucarr, och avancemanget är aldrig hotat, 2-3 kom i 88e.

Ny kvalrysare, nu mot Panellinios IF. De vinner med 2-1 på Källbrink, returen på Vårbergs IP blir en nästintill osannolik historia. Mål av Aday Kaplan och Viksten ger oss en 2-1-ledning och förlängningsläge. Håkan Andersson kastar in bänkade nickspecialisten Kulenovic i 88e. I 90e får vi hörna, berättar Håkan, men domaren vill inte låta oss slå den. Hörna = målchans med Haris på plan. När Håkan frågar domaren varför han inte lagt till någon tid och får han ett fullständigt obegripligt svar: "Ni ska ju ändå spela förlängning".

I slutet av första förlängningskvarten gör Panellinios 2-2, Sarsten replikerar snabbt, 3-2, och vi leder dubbelmötet tack vare bortamålsregeln. Vi försöker motstå en envis press men med fem minuter kvar håller det inte längre, 3-3. Nu är det vi som måste göra mål, skickar allt vi har framåt. Hemmalagets ledare och funktionärer gör allt för att dra ut på tiden, de gömmer till och med bollarna som ska ligga vid linjerna, berättar Håkan Andersson. Det medför att den andra förlängningskvarten blir extremt lång - nu kan domaren lägga till tid! - och när Patrick Pupparo sätter Panellinios' 4-3 på övertid betyder det att vi missar i kvalet för tredje året i rad.

A-truppen inför 2008. Bakre raden från vänster: Umit Altunkaynak, Keivan Moussavi, Ulf Olofsson (materialförvaltare), Kristoffer Wahlström, Marwan Laarouchi, Pontus Näsström, Björn Wenngren (lagledare), Fredrik Andersson, Christian Franzén. Mittenraden från vänster: Jonah Mukada, Ibrahim, Mats Carlsson (lagledare), Jonas Andersson, Simon Pittucco, Peter Kelly (herransvarig), Mikael Fredriksson, Haris Kulenovic. Främre raden från vänster: Anders Matsers, Mario Alipour, Kim Johansson, Andreas Brandt (målvaktstränare), Johannes Svensson, Håkan Andersson (tränare), Daniel Ståhlberg, Baboucarr Sohna, Simon Sensi.

2009 Tränare Håkan Andersson

Vi sviktar i försvaret alldeles för ofta, har 6-8 i mål efter tre matcher och sedan släpper vi upp bottenlaget Vasasällskapet FK från 4-0 till 4-3 i fjärde omgången. Framåt har vi tre spelare som producerar rejält, Karlos Touma gör 18 mål, Jonas Viksten 11 och Aday Kaplan 10. Men totalt sett är vi för ojämna.

I nionde omgången möter vi jumbogänget Djurgårdsbrunns FC som ståtar med en ynka pinne i tabellen. 90 spelade minuter senare har de tagit sin första seger när vi viker ner oss, 1-2. I omgången därpå ställs vi mot nästjumbon Rågsveds IF på Hagsätra IP. Med tio man - en spelare utvisad - lyckas de göra 3-2 på oss innan Kaplan räddar oss undan total förnedring med sitt 3-3-mål i slutminuten.

Vi har dubbelmöte mot överlägsna serieledarna FoC Farsta härnäst. De leder serien med tio poäng före andralaget, Konyspor KIF. Vi ser till att deras försprång krymper när vi gör 5-0 i våravslutningen och följer upp med 4-1 i höstöppningen, fortsätter med 3-1 på Rågsved och 6-2 på Djurgårdsbrunn vilket tar oss upp på andraplatsen, kvalplatsen.

Tre uddamålsförluster i rad betyder att vi petas ner till tredje plats. 2-3 borta mot nedflyttningshotade Bagarmossen BK är speciellt olyckligt eftersom deras segermål kommer i 89e. I gengäld tilldöms vi en 3-0-seger i stället för 0-1-förlusten hemma mot Konyaspor KIF eftersom de haft med en okvalificerad spelare i laget.
Vi återfinner den målglada vägen, gör 15-6 på tre segermatcher och återtar andraplatsen från Spårvägens FF.

I näst sista omgången gör Touma tidigt 1-0 borta mot Tyresö FF men de vänder, besegrar oss med 3-1. Chansen till kval finns dock kvar, men då måste vi lita till Tyresö i sista. De möter Spårvägen borta, tar de poäng kan vi passera. Tyresö tar glädjande nog ledningen i 40e men "Spåret" vänder till 2-1 i 66e och håller ledningen matchtiden ut. Då hjälper det inte att vi gör 4-1 hemma mot IFK Eskilstuna. Vi är seriens målfarligaste lag med ett snitt på nästan tre gjorde mål per match, men vi slutar som besviken trea.

Framstående personer under decenniet som ej presenterats som profiler på annan plats

Håkan Andersson rycker in som tränare när klubben befinner sig i ett vanskligt läge i juni 2004. Årets innan tränade han Djurgårdens IF i damernas högsta serie och 2004 skulle bli ett sabbatsår från fotbollen. Han hade blivit pappa och skulle vara pappaledig. Det höll i fem månader, sedan accepterar han utmaningen hos oss. Han lyckas inte hålla HIF kvar i trean men leder oss tillbaka som seriesegrare och är på vippen att ta oss upp ytterligare en nivå men vi stupar på mållinjen flera gånger. Han hyser varma känslor för klubben och erkänner utan omsvep att han har upplevt några av sina bästa fotbollsstunder på Källbrink. Fotot på Håkan är taget under hans andra sejour på Källbrink, 2015.

Per Brick, mångårig ordförande (1993-2015) som lägger ner oräkneliga timmar för klubbens bästa. Under hans ledning får klubben ett tydligt socialt ansvarstagande även utanför fotbollsplanen med projekt som Football Friday och KomSamman.

Rikard Gustafsson, lojal ytterback/mittfältare som påstås ha spelat flest A-lagsmatcher för oss genom tiderna.

Peter Kelly kommer in som herransvarig på hösten 2003. Han kommer närmast från Älvsjö AIK där han tränat B- och juniorlag, dessförinnan var han herransvarig i Stuvsta IF. Han har flera tränaruppdrag i sitt cv, innan dess spelade han under många år med flera lag i söderort, bland annat Rågsveds IF och Spårvägen. Första året med HIF blir det nedflyttning men sedan lägger han grunden till vad som kommer att bli klubbens bästa period någonsin, toppen nås 2014 då vi når division 1 för första gången i klubbens historia - och överlever med bred marginal.

Haris Kulenovic, ett säkert mittlås under mitten av perioden. Ett offensivt vapen på fasta situationer. Svarar för många nickmål, främst efter hörnor.

Martin Lorentzson kom som junior med anfallspotential hos oss, blev endast kvar under två säsonger. Anledningen att han nämns här är att han är den förste HIF-spelare att avancera till A-landslagsspel för Sverige. I skrivande stund, april 2021, också den ende. Läs mer om honom i detta blogginlägg https://unofficialhuddingeif.wordpress.com/2019/10/13/guldfemman-3-martin-lorentzson/

Johan Sarsten är vår pålitligaste målskytt i jakten på uppflyttning från division 3.

Johannes Svensson, mittfältare och lagkapten, navet som det mesta kretsar kring under mitten av decenniet.

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång